Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Chimichurri argentyński sos do dań

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
czosnek 5 ząbki
papryczki chili 3 sztuk
ocet winny 0,25 szklanek
oliwa 0,25 szklanek
sól morska 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Opłukaną, osuszoną natkę posiekać, oczyszczoną cebulę, czosnek oraz chili również posiekać. Składniki wymieszać , posolić i doprawić pieprzem. Ocet wymieszać z 1/4 szklanki wody, zalać posiekane składniki i wymieszać. Mieszając, wlać powoli oliwę. Sos przełożyć do słoika, zamknąć i przechowywać w lodowce. Podawać do mięs z grilla, sera, warzyw i bagietki. Można też używać jako marynaty do wołowiny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER