Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Krem z pomidorów

Opis:

Jest to danie dietetyczne.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
ziemniak 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
woda 2 szklanek
bazylia według uznania
jogurt naturalny 1 łyżek stołowych
ser mozzarella (małe kulki) 2 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na patelni teflonowej, wymieszać z pokrojonymi pomidorami, z oczyszczonym, pokrojonym ziemniakiem, czosnkiem oraz odrobiną soli i pieprzu. Zalać 2 szklankami wody i gotować 20 minut. Wrzucić posiekaną bazylię i zmiksować. Podgrzać, dodać łyżkę jogurtu i 2 kuleczki sera mozzarella.

Uwagi:

Pomidory można zastąpić 200g pomidorów z puszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER