Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałata z wołowiną i miętą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sałata lodowa 0,5 sztuk
mięso wołowe 500 gramów
sok z limonki 1 sztuk
sos rybny 1 łyżek stołowych
cukier muscovado 1 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
kiełki mieszane 150 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
rzodkiewki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
mięta według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone chude mięso pokroić w kostkę. Sok z limonki wymieszać z sosem rybnym, cukrem i pieprzem. Wołowinę usmażyć na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia wlać przygotowany sos i jeszcze chwile smażyć. Przełożyć mięso na talerz. Oczyszczoną papryczkę drobno pokroić, a sałatę poszatkować, rzodkiewki pokroić na plasterki, szczypiorek posiekać. Z kilku gałązek mięty oderwać listki. Wymieszać zieleninę z chilli, kiełkami i ziołami, skropić oliwa i dodać wołowinę.

Uwagi:

Cukier muscovado można zastąpić łyżką płynnego miodu lub płaską łyżeczką białego cukru.
Sos rybny można zastąpić sosem sojowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER