Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Grzanki ze szparagami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi zielone 250 gramów
sól 0,25 łyżek deserowych
kromki bagietki 4 sztuk
masło 4 plastry
kapary z zalewy 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Zdrewniałe końcówki szparagów odciąć, delikatnie je obrać i gotować w osolonej wodzie 5 minut. Odcedzić i zahartować lodowata woda.
Na każdej kromce pieczywa położyć plasterek masła i opiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na ciepłych grzankach położyć szparagi, posypać je kaparami i lekko skropić oliwą. Podawać od razu.

Uwagi:

Bagietkę można zastąpić ciabattą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER