Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z arbuzem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sałaty mieszane 100 gramów
arbuz 2 plastry
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone sałaty rozłożyć na talerzach. Arbuz przekroić na ćwiartki i ułożyć na średnio nagrzanym grillu. Piec ok. 2 minuty z każdej strony, aż lekko zmieni kolor. Jeszcze ciepły pokroić na kawałki i ułożyć na sałacie i polać sosem z octu, cukru i oliwy oraz oprószyć pieprzem.

Uwagi:

Aby na arbuzie były charakterystyczne grillowe paski, należy go przed pieczeniem posmarować z obu stron płynnym miodem.
Sałaty mieszane: rukola, roszponka, radicchio i inne.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER