Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Jabłka pieczone z błękitnym serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser pleśniowy błękitny 100 gramów
jabłka 2 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i skropić sokiem. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ser pokruszyć na niewielkie kawałki i nafaszerować nim jabłka i posypać grubo posiekanymi orzechami. Owoce polać oliwą i oprószyć pieprzem. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.

Uwagi:

Orzechy włoskie można zastąpić laskowymi albo piniowymi lub migdałami, a ser z błękitna pleśnią - serem camembert pokrojonym na małe kawałki.
Jeśli jabłka maja być tylko dla dorosłych, to można je skropić winiakiem i zapiec.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER