Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z brokułów i polędwicy wołowej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
poledwica wołowa 250 gramów
czosnek 2 ząbki
pieprz różowy marynowany 1 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
sezam 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszoną polędwicę zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do zamrażalnika.
Marynata: rozdrobniony czosnek wymieszać z octem, oliwą, rozgniecionym pieprzem oraz szczypta soli.
Polędwicę pokroić na bardzo cienkie plasterki, przełożyć do marynaty i odstawić na 30 minut. Opłukany brokuł podzielić na nieduże różyczki, zalać wodą i gotować 8 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Mięso osączyć z marynaty i wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć 4 minuty. Wlać marynatę na patelnię i dusić jeszcze 5 minut. Brokuły rozłożyć na talerzach, na wierzchu ułożyć wołowinę, polać sosem z patelni i posypać sezamem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER