Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Babeczki krabowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 180 gramów
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
kminek 1 łyżek deserowych
marchewka 2 sztuk
ser zółty 100 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 150 mililitrów
olej z pestek winogron 3 łyżek stołowych
paluszki krabowe 120 gramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
masło według uznania

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, sola oraz kminkiem, dodać marchewkę i ser starte na tarce o dużych oczkach. Dobrze wymieszać. Ubić jajka z mlekiem, dodać olej, przelać do mąki i wymieszać łyżką. Paluszki pokroić na 1,5 cm kawałki i dodać do masy.
Formę na muffiny natłuścić masłem i obsypać bułką tartą. Nałożyć ciasto do 3/4 wysokości i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem sałatki z warzyw (z fasolka szparagową, sałata lodową, młodą kapustą).

Uwagi:

Paluszki krabowe można zastąpić obranymi krewetkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER