Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Faszerowana cukinia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 65 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
mieso mielone wieprzowe 250 gramów
ryż 200 gramów
parmezan 50 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
jajka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
bazylia 1 łyżek stołowych
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umytą osuszoną cukinię przekroić wzdłuż na połówki i łyżką usunąć znaczną część miąższu i drobno go pokroić. Ryż ugotować i wymieszać z mięsem, posiekaną cebulką, zmiażdżonym czosnkiem, startym parmezanem, jajkiem oraz miąższem cukinii. Dodać posiekaną natkę oraz bazylię, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Farszem napełnić połówki cukinii, posypać tartą bułką i ułożyć w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu. Piec 40 minut w 180 stopniach.

Uwagi:

Cukinie można zastąpić kabaczkiem lub bakłażanem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER