Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sos kaparowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
bulion drobiowy 0,5 szklanek
kapary z zalewy 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
pieprz według uznania
mąka według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, wlać bulion i gotować 5 minut. Wrzucić kapary, zaprawić śmietaną, doprawić pieprzem. Sos można zagęścić mąką. Podawać na ciepło do grillowanej wieprzowiny, a szczególnie karkówki i polędwicy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER