Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ananas z likierem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ananas 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 2 łyżek stołowych
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
pistacje 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny według uznania

Wykonanie:

Umyć ananasa i obciąć wierzchołki. owoc przekroić wzdłuż na osiem części. Na rozgrzane na patelni masło wsypać cukier i wymieszać. Zdjąć na chwile z patelni i wlać likier . Składniki dokładnie połączyć i ułożyć na patelni kawałki ananasa. Smażyć na wolnym ogniu 5 minut z każdej strony. Przełożyć na talerz, posypać posiekanymi pistacjami. Podawać z jogurtem.

Uwagi:

Pistacje można zastąpić innymi orzechami lub z nich zrezygnować.
Likier pomarańczowy można zastąpić kokosowym, wtedy przed podaniem posypać ananas wiórkami kokosowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER