Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z owoców

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
truskawki 150 gramów
maliny 150 gramów
gruszki 1 sztuk
porzeczki 100 gramów
cukier puder 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 150 mililitrów
migdały 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Opłukane owoce większe pokroić na kawałki i wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru. Pozostały cukier połączyć z sokiem z cytryny tak, aby powstał rzadki lukier. Owoce rozłożyć w 4 żaroodpornych foremkach, posypać migdałami w słupkach. Śmietanę wymieszać z lukrem i polać zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.

Uwagi:

Porzeczki można zastąpić wiśniami. Można też użyć owoce mrożone.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER