Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jabłka z żurawiną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
orzechy brazylijskie 50 gramów
żurawina suszona 100 gramów
syrop klonowy 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umytym, osuszonym twardym jabłkom odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Posiekane orzechy wymieszać z żurawiną i syropem klonowym. Mieszanka napełnić jabłka. Ustawić je w naczyniu do zapiekania, wlać kilka łyżek wody i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.

Uwagi:

Jabłka można zastąpić gruszkami, a orzechy brazylijskie, włoskimi, laskowymi lub migdałami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER