Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z kremem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 500 gramów
ciasto francuskie 300 gramów
cytryna 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
miód 2,5 łyżek stołowych
owoce z kompotu 3 łyżek stołowych
migdały 1 łyżek stołowych
masło 5 łyżek stołowych
czekoladowe ozdoby według uznania
listki melisy według uznania
orzechy mielone według uznania

Wykonanie:

Rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty wielkości dostosowanej do rozmiarów foremek na babeczki, wysmarowanych masłem. Na foremkach ułożyć po 3 kwadraty ciasta, jeden na drugim, smarując każdy stopionym masłem. Wstawić foremki z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15 minut, aż babeczki się ładnie zrumienią, ostudzić.
Jogurt wymieszać z miodem, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz skórką otarta z wyszorowanej cytryny, drobno pokrojonymi owocami i posiekanymi migdałami. Tuż przed podaniem napełnić babeczki masą jogurtowo-owocową. Posypać mielonymi orzechami, udekorować listkami melisy i ozdobami czekoladowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER