Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Calzone włoski pieróg

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
droźdże 50 gramów
woda 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
papryka według uznania
brokuły 100 gramów
pieczarki 100 gramów
oliwa według uznania
ser żółty według uznania

Wykonanie:

Z przesianej mąki, drożdży, letniej wody oraz 2 łyżek oleju zagnieść gładkie cisto i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na 4 placki. Na każdym rozłożyć oczyszczoną paprykę pocięta na paseczki, małe cząstki brokułów oraz oczyszczone pieczarki pocięte na plasterki. Całość skropić oliwą i posypać tartym żółtym serem. Placki złożyć na pół. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na zloty kolor.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: lu

Data: 2010-10-21

jadłam taki pieróg kiedyś w Wiśle nie pamiętam jakie były tam dodatki w pierogu ale pyszny był! Ten przepis też wydaje się apetyczny! Dzięki za jego podanie :-)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER