Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Steki z polędwicy z sosem musztardowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
steki z polędwicy wołowej 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
szalotka 1 sztuk
pieprz 6 ziarna
wino białe 2 łyżek stołowych
musztarda francuska 2 łyżek stołowych
masło 200 gramów
sok z cytryny według uznania
pieprz Cayenne według uznania

Wykonanie:

Sos musztardowy: oczyszczoną szalotkę pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka razem z grubo zmielonym pieprzem, dodać wino i całość prawie zupełnie wygotować. Wymieszać z masłem i musztardą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne i sokiem z cytryny. Trzymać sos w cieple.
Umyte, osuszone steki lekko zbić i oprószyć sola oraz pieprzem. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić steki z obu stron. Dalej smażyć na małym ogniu, w zależności od preferowanego stopnia ich miękkości, ok. 3-7 minut. Podawać z sosem musztardowym i frytkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER