Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Szszłyki z sosem czosnkowo-jogurtowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb ciemny 500 gramów
ser zółty 500 gramów
szynka 200 gramów
rzodkiewki 1 pęczek
ogórek 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 200 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Chleb oraz twardy żółty ser pokroić w kostkę równej wielkości. Plastry szynki przekroić na pół. Oczyszczone rzodkiewki i ogórek pokroić w grube plastry. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków.
Sos:oczyszczony czosnek drobno posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać czosnek, doprawić do smaku sola, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Uwagi:

Szynkę można zastąpić boczkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER