Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Krem pomidorowy z bazylią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 800 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 5 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 1 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a paprykę pokroić w kostkę i razem smażyć 5 minut. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić. Kilka łyżek pomidorów odłożyć, a resztę włożyć do warzyw razem z gałązkami bazylii. Dusić 10 minut i wyjąć gałązki bazylii. Zalać bulionem i zagotować. Wymieszać zupę ze śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem. Mocno podgrzać, nie gotować. Przed podaniem posypać pokrojonymi pomidorami i listkami bazylii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER