Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki mielone

Opis:

6 porcji po:
304 kcal
15,4 białka
23g tłuszczu
72 mg cholesterolu
0,8 błonnika
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko według uznania
bułka czerstwa 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory z puszki 1 sztuk
sos pomidorowy 1 sztuk
czosnek według uznania
cebula 1,5 sztuk
mięso mielone 500 gramów
bułka tarta według uznania
jajka 2 sztuk

Wykonanie:

Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Chwilę później namaczamy bułkę czerstwą w mleku.
Mięso mielone mieszamy z jajkiem cebulką, czosnkiem pokrojonym w drobną kosteczkę i odsączoną z mleka bułką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Formujemy z naszej masy małe kuleczki, które obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na oleju na małym ogniu, kotleciki muszą mieć złoty kolor.

Uwagi:

Sos który sporządzamy w moim wykonaniu w ogóle nie jest przyprawiany dla mojego maluszka w postaci pierwotnej jest najsmaczniejszy.
Jak najbardziej kotleciki pasują do ziemniaczków, ryżu czy kaszy.
Kotlety wychodzą bardzo soczyste i miękkie.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER