Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sernik na zimno

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty 200 gramów
serek waniliowy 500 gramów
jogurt naturalny 0,5 litrów
galaretka truskawkowa 2 sztuk
galaretka agrestowa 2 sztuk
owoce miękkie 700 gramów
cukier puder 150 gramów
likier pomarańczowy 50 mililitrów
żelatyna 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
cukier waniliowy 2 łyżek stołowych
czekolada biała według uznania

Wykonanie:

Przygotować galaretki, biorąc po 100 ml wody mniej niż w przepisie, ostudzić. Serek waniliowy zmiksować z jogurtem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, sokiem i skórka z cytryny. Wymieszać z żelatyna rozpuszczona we wrzątku. Dno średniej tortownicy wyłożyć biszkoptami, skropić je likierem i zalać tężejącą galaretka agrestową, schłodzić. Wylać masę jogurtową i za studzić. Na wierzchu ułożyć owoce i polać je tężejącą galaretką truskawkową. Sernik schłodzić i posypać wiórkami z białej czekolady.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER