Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Rozgrzewający gulasz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 800 gramów
przyprawa do gulaszu według uznania
cebula 2 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
bulion 0,5 szklanek
pomidory 3 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso pokroić w niezbyt gruba kostkę i oprószyć przyprawą do gulaszu. Oczyszczoną cebulę posiekać. Mięso podsmażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu, a po wyjęciu, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Z powrotem włożyć mięso i wlać bulion. Dusić ok. 60 minut. W połowie duszenia dodać paprykę, a na końcu obrane i pokrojone w cząstki pomidory. Mieszając, doprawić do smaku solą.

Uwagi:

Smalec można zastąpić 2 łyżkami oleju.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER