Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Aromatyczne leczo

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
bakłażan 0,5 sztuk
pomidory 4 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
papryka słodka w płatkach 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Umytego bakłażana i małą cukinię pokroić w paski. Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić w ćwiartki. Do cebuli dodać paprykę, cukinię oraz bakłażan i dalej smażyć. Na końcu wsypać łyżeczkę słodkiej papryki w płatkach i włożyć pomidory. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER