Użytkowników online: 23
kulinaria
« Powrót  

Czosnek w zalewie octowej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czosnek 300 gramów
wrzątek osolony 1 litrów
koper włoski 4 sztuk
cząber 4 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrów
ocet 125 mililitrów
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
oliwa z oliwek 125 mililitrów

Wykonanie:

Czosnek opłukać, obciąć korzonki, włożyć do osolonego wrzątku i zagotować. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i osaczyć. Zioła opłukać, osuszyć, włożyć razem z czosnkiem do wyparzonego słoja. Zagotować wino z octem, solą i cukrem. Gotować mieszając do rozpuszczenia soli i cukru. Wlać zalewę do słoja do wysokości 3 cm poniżej krawędzi. Następnie ostrożnie dolać oliwę. Gdy zalewa ostygnie, słój zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu (piwnica).

Uwagi:

Koper i cząber w gałązce


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER