Użytkowników online: 23
kulinaria
« Powrót  

Błyskawiczna galaretka z malin

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maliny 500 gramów
cukier waniliowy 0,5 łyżek deserowych
cukier żelujący (2:1) 1 sztuk
wino czerwone półwytrawne 100 mililitrów

Wykonanie:

Do rondla wsypać oczyszczone maliny, wlać 3,5 szklanki wody i gotować 5 minut od zawrzenia. Owoce odcedzić, wywar odmierzyć i ewentualnie uzupełnić wrzącą wodą tak, by było go litr. Wsypać cukier zelujący, cukier waniliowy i gotować 3 minuty. Można dodać wino. Słoiki napełnić galaretką, a wystudzone przechowywać w chłodnej spiżarni. Zużyć w ciągu 2-3 miesięcy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER