Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik Gazpacho

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
ogórek zielony 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebulka 1 sztuk
kawałek czerstwego chleba 1 sztuk
oliwa 90 mililitrów
sok z cytryny według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sparzone pomidory obrać ze skórki, paprykę oczyścić. Umyty ogórek, paprykę, pomidory, oczyszczony czosnek i cebulę razem zmiksować. Dodać namoczony w wodzie chleb i oliwę. Doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Jeśli gazpacho wyjdzie zbyt gęste, dolać szklankę zimnej przegotowanej wody. Ponownie wszystko zmiksować i przecedzić. Można podawać od razu lub najpierw schłodzić w lodówce. Można też podawać z kostkami lodu.

Uwagi:

Oliwę można zastąpić olejem, sok z cytryny - octem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ASA

Data: 2010-12-24

GAZPACHO PODAJEMY TYLKO SCHLODZONE. JEST NIEPOROWNYWALNIE LEPSZE!! CIEPLE JEST BEEEE

Autor: michal80

Data: 2010-05-18

Jest to Beciu orginalny przepis i nigdy nie zasepowlem cytryny octem jest be!i lisc papryki w stosunku do pomidorow jest zbyt mala. Zycze smacznego w uplane dni.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER