Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z młodych warzyw

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 4 sztuk
mleko 1 szklanek
kasza kukurydziana 1 szklanek
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Umytą cukinię pokroić na plastry centymetrowej grubości. Moczyć chwilę w mleku, a potem oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w kaszce kukurydzianej. Usmażyć z obu stron na jasnozłoty kolor na rozgrzanym oleju. Przekładać na wyścielony papierem ręcznikowym talerz. Podawać jako gorącą przekąskę lub danie kolacyjne z dodatkiem keczupu i zielonej sałaty.

Uwagi:

Cukinie można zastąpić kabaczkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER