Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chutney z gruszek i moreli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 120
czas(z pieczeniem/smażeniem): 12 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
jabłka 2 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
morele suszone 150 gramów
rodzynki 3 łyżek stołowych
imbir 3 łyżek stołowych
sól 2 łyżek deserowych
ocet winny biały 1 szklanek
gruszki 3 sztuk

Wykonanie:

Sparzone, obrane ze skórki pomidory pokroić na ćwiartki, oczyszczoną cebulę na ósemki, a jabłka i morele na kawałki. Rozdrobnione składniki wrzucić do garnka, dodać cukier oraz ocet i gotować na małym ogniu 60 minut, mieszając. Umyte gruszki pokroić na kawałki i dodać do duszonych owoców i gotować 30 minut. Przełożyć do słoików, wystudzone wstawić do lodówki. Używać do serów i wędlin.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER