Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z fetą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 250 gramów
ciecierzyca z zalewy 200 gramów
żurawina suszona 100 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
ser feta 200 gramów

Wykonanie:

Ugotować ryż (dziki i parboiled - 2 torebki), odcedzić i wystudzić. Osączyć ciecierzycę, żurawinę zalać ciepłą wodą i odstawić na 4 minuty. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny.
Wymieszać ryż z ciecierzycą, żurawiną, cebulą. Polać sosem i całość przemieszać. Ułożyć na talerzach i posypać pokruszonym serem.

Uwagi:

Można tez sałatkę posypać posiekana natka pietruszki albo oregano.
Ciecierzycę można też kupić suchą, namoczyć i ugotować.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER