Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa grzybowa z groszkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
podgrzybki 300 gramów
szalotka 2 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
makaron drobny 100 gramów
groszek zieliny mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
mięta według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone większe grzybki pokroić na kawałki, a oczyszczone szalotki posiekać. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażyć szalotki - 3 minuty, wrzucić grzyby i smażyć 5 minut, mieszając. Wlać bulion i gotować 20 minut na średnim ogniu. Dodać groszek i makaron i gotować jeszcze 6 minut. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Wrzucić posiekana miętę i odstawić na kilka minut, aby zupa nabrała miętowego aromatu.

Uwagi:

Zupę można tez przygotować bez makaronu i podawać z grzankami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER