Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Szybkie ciasto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biszkopty 1 opakowanie sztuk
sok pomarańczowy 3 1/2 szklanek
kisiel waniliowy 2 sztuk
śnieżka 1 sztuk
czekolada biała 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
cukier 1/2 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem 2 łyżek mleka. Zostawić do wystygnięcia (tylko nie ponownego zastygnięcia). Ma być roztopiona, ale zimna.

2. Zagotować 3 szkl. soku pomarańczowego dodając 1/2 szkl. cukru. W pozostałej ilości soku tj. 1/2 szkl rozprowadzić dwa opakowania budyniu.
Rozrobiony budyń wlać do gotującego się soku i całość zagotować.

3. Gorący budynio-sok wylać na blachę wyłożoną biszkoptami. Odstawić do wystygnięcia.

4. Ubić śnieżkę w 3/4 szkl. mleka. Wyłożyć na wystygnięty budynio-sok.

5. Całość polać zimną czekoladą.

SMACZNEGO

Uwagi:

Ciasto bardzo szybkie i łatwe do przygotowania.

Ze składników wychodzi średnia blacha ciasta. Jeżeli zrobimy w małej blaszce ciasto będzie po prostu wyższe.

Zamiast białej czekolady możemy też dać mleczną. Fajnie wygląda, ale zmienia trochę smak ciasta.

Autor: maja.222

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER