Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Botwinka w sosie majerankowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraczki młode 3 pęczek
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
majeranek świeży 3 łyżek stołowych
pieprz 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Oczyszczone buraczki ugotować w małej ilości wody, a oczyszczone listki botwinki przelać wrzątkiem na sitku, osączyć. Ostudzone buraczki poobierać i pokroić na ćwiartki, dodać botwinkę.
Sos: wymieszać oliwę z octem posiekanym majerankiem oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę. Podawać jako dodatek do młodych ziemniaków.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER