Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Cukinia kwaszona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól 4 dekagramów
czosnek 3 ząbki
koper z nasionami 1 sztuk
cukinia 1 kilogramów

Wykonanie:

Cukinie ułożyć w czystym słoju lub w słoikach, dodać czosnek, koper i inne przyprawy. Zagotować około 1 litr wody z solą, ostudzić do temperatury pokojowej i zalać wodą cukinie. Zamknąć słoje i na 2,3 dni wynieść je do chłodnego miejsca. Po 3 dniach cukinie są już dobre do jedzenia. Jeśli chcemy, aby przetrwały zimę, należy je włożyć do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

Uwagi:

Cukinia młoda nie dłuższa jak 15-18 cm.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER