Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cebula solona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 kilogramów
sól 20 dekagramów

Wykonanie:

Cebulę obrać, opłukać i poszatkować ręcznie lub w mikserze. Rozdrobnioną cebulę wymieszać z solą. Na spód przygotowanego pojemnika wsypać warstwę soli. Cebulę wkładać do słoików, ugniatając. Cebula powinna pokryć się wydzielonym sokiem. Zamknąć słoiki. Przechowywać w zaciemnionym pomieszczeniu. Zimną wykorzystywać jako dodatek do potraw, pamiętając o obecności dużej ilości soli w przetworze.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER