Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Cebula na ostro

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
pieprz biały 0.5 łyżek stołowych
cukier 250 gramów
wino białe wytrawne 250 mililitrów
ocet 500 mililitrów
czosnek 2 ząbki
estragon świeży 2 sztuk
sól według uznania
woda 750 mililitrów
cebula 1 kilogramów

Wykonanie:

Cebulę obrać. Zagotować 500 ml wody z solą, włożyć cebulę i gotować około 10 minut. Następnie odcedzić i przestudzić. Estragon ostrożnie opłukać i osuszyć. Włożyć razem z cebulą do wyparzonych słoików. Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z łyżką soli. Zagotować ocet z wodą (250 ml), winem, cukrem, czosnkiem, pieprzem i liśćmi laurowymi. Zalać cebulę i uszczelnić słoiki (w przypadku pokrywek twist-off zakręcić na gorąco).


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER