Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jajka faszerowane zapiekane w skorupkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki czerstwego chleba tostowego 2 sztuk
śmietana 5 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
musztarda łagodna 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
szczypiorek 4 łyżek stołowych
curry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta 4,5 łyżek stołowych

Wykonanie:

Pokrojony w kostkę chleb zalać śmietaną. Ugotowane na twardo 6 jajek przekroić na połówki, uważając, by nie pokruszyć skorupek. Ostrożnie wyjąć jajka, zostawiając przy skorupce część białka. Jajka utrzeć na pastę z namoczonym chlebem, musztardą, łyżką miękkiego masła oraz surowym jajkiem. Farsz wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku curry, solą oraz pieprzem. Skorupki napełnić farszem, posypać bułka tartą i obłożyć wiórkami masła. Ułożyć na blasze i zapiekać ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER