Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jaskółcze gniazda

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
sok z cytryny według uznania
jajka 4 sztuk
musztarda miodowa 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
olej według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone piersi przeciąć formując duże płaty i rozbić lekko tłuczkiem, wkładając pomiędzy 2 warstwy folii. Oprószyć mięso sola oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Przykryć i odstawić na 30 minut do lodówki.
Ugotowane na twardo jajka obrać i posmarować musztardą oraz obtoczyć w startym parmezanie. Jajka ułożyć na środku sznycli, zawinąć i obwiązać nicią bawełnianą. Usmażyć w głębokim oleju, na rumiano przez ok. 10-15 minut.

Uwagi:

Piersi kurczaka można zastąpić 4 sznyclami z piersi indyka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER