Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Jajka faszerowane na zielono

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
awokado 1 sztuk
ser żółty 1 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieprz Cayenne według uznania
pomidor 1 sztuk

Wykonanie:

Rozgnieciony miąższ awokado skropić sokiem z cytryny i wymieszać z drobno posiekana małą cebulą.
Ugotowane na twardo, ostudzone i obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąc żółtka i utrzeć je z majonezem, pieprzem oraz startym serem. Wymieszać z awokado z cebulą. Przygotowanym farszem napełnić połówki jajek i udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem lub papryka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER