Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń szpikowana migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 110 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramów
miód 100 gramów
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
migdały 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć sola oraz pieprzem. Skrop8ić sokiem z cytryny i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki. Mięso nakłuwać ostrym nożem i szpikować ją migdałami. Ułożyć w brytfannie, polać stopionym masłem i piec 10-15 minut w 225 stopniach, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Podczas pieczenia mięso bardzo często skrapiać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER