Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Żur zabielany wykwintny w czapie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żur zabielany według uznania
buraczki 4 łyżek stołowych
ciasto francuskie mrozone 400 gramów
żółtka 1 sztuk

Wykonanie:

Żur przygotować jak w przepisie na żur zabielany. Rozlać do bulionówek. Do każdej bulionówki włożyć po trochę ugotowanych startych buraczków.
Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki o 1 cm większe niż średnica bulionówek. Ciastem przykryć bulionówki, mocno dolepiając krążki do brzegów naczynia. Ciasto posmarować żółtkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 15 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER