Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Żur zabielany z przepiórczymi jajeczkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żur zabielany według uznania
jajeczka przepiórcze 10 sztuk
szczypiorek 10 sztuk
pasta wasabi według uznania

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajeczka, ostudzić, obrać, rozciąć na połówki i wybrać żółtko. Żółtka utrzeć z odrobiną pasty wasabi(japoński zielony chrzan) i ponownie umieścić w zagłębieniach białka. Połówki jajek złożyć, aby powstało całe jajko i związać pędami sparzonego szczypiorku.
Żur przygotować jak w przepisie na ż€r zabielany. Podawać w bulionówkach lub chlebkach żytnich. Do każdej porcji włożyć udekorowane przepiórcze jajeczko.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER