Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa biała 4 sztuk
ananas konserwowy 4 plastry
miód 2 łyżek stołowych
papryka mielona ostra 1 łyżek deserowych
wódka 2 łyżek stołowych
olej według uznania

Wykonanie:

Nakłutą w kilku miejscach kiełbasę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wyjąć z wywaru i przestudzić.
Osączone krążki ananasa każdy pokroić na 4 kawałki. W każdej kiełbasie zrobić 4 nacięcia i wetknąć w nie po ćwiartce ananasa. Kiełbaski ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie. Skropić olejem i piec 30 minut w 180 stopniach.
Utrzeć miód z wódką oraz papryką i posmarować ananasy oraz kiełbasę na 10 minut przed końcem pieczenia. Podawać z chlebem i marynowanymi papryczkami lub sosem jalapeno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER