Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Polędwica w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
poledwica wołowa 1 kilogramów
sok z cytryny według uznania
masło 2 łyżek stołowych
tymianek 1 pęczek
orzechy arachidowe mielone 100 gramów
krakersy 4 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
ciasto francuskie mrozone 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso skropić sokiem z cytryny i wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie zrumienić na maśle. Oprószyć sola oraz pieprzem. Posiekać połowę tymianku, wymieszać z orzechami, zmiażdżonymi krakersami, polowa oliwy i żółtkiem.. Lekko rozmrożone ciasto nieco rozwałkować. Posmarować polowa żółtka i masą. Pośrodku ułożyć mięso i owinąć ciastem. Położyć na natłuszczonej blasze, szwem do dołu i posmarować reszta żółtka. Piec ok. 40 minut w 220 stopniach. Podawać z warzywami, udekorować tymiankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER