Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Cielęcina z brzoskwiniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina 1 kilogramów
jabłka 2 sztuk
dymka 2 sztuk
ogórki kiszone 2 sztuk
pestki dyni 2 łyżek stołowych
bulion 0,5 szklanek
brzoskwinie konserwowe według uznania
oliwa 5 łyżek stołowych
musztarda gruboziarnista 1,5 łyżek stołowych
ocet według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso lekko zbić i natrzeć pieprzem oraz solą. Jabłka opłukać, usunąć gniazda nasienne i posiekać. Oczyszczone dymki i ogórki posiekać razem z pestkami dyni. Mieszaninę ułożyć na mięsie. Oprószyć sola oraz pieprzem. Mięso ciasno zrolować i związać nicią. Ułożyć w formie i podlać bulionem. Piec 50 minut w 180 stopniach. Wystudzić i pokroić w plastry. Brzoskwinie pokroić w krążki. Na każdym krążku ułożyć po plastrze mięsa. Musztardę wymieszać z oliwą, doprawić do smaku sola, pieprzem oraz octem. sosem polać mięso i brzoskwinie. Udekorować zielona sałatą.

Uwagi:

Aby zwijanie rolady było łatwiejsze, należy mięso położyć na folii. Większą część farszu nałożyć przy brzegu, od którego zaczynamy rolowanie. Pozostałym posmarować resztę płatu. Pociągając za folię jednocześnie rolujemy mięso.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER