Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zawijasy w sosie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 600 gramów
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 0,5 pęczek
melisa 0,5 pęczek
Serek kremowy 3 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
boczek wędzony 200 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
piwo 0,5 szklanek
śmietana kremowa 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso pokroić w plastry i zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem oraz solą. Połowę szczypiorku odłożyć, a resztę oczyszczonej zieleniny posiekać i wymieszać z serkiem oraz skórka cytrynową. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Serową masę rozsmarować na mięsie. Mięso zrolować, obwinąć plasterkami boczku i spiąć. Oprószyć mąka i zrumienić na oleju. Zalać piwem i dusić ok. 45 minut. Po 30 minutach wlać śmietanę. Danie posypać szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER