Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Królik z wątróbką i grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
combra z królika 800 gramów
miód 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
grzyby mrożone 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
wątróbki drobiowe 200 gramów
estragon 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane mięso przekroić wzdłuż na 3 części. Wymieszać miód z musztardą, oliwą, octem oraz zmiażdżonym czosnkiem i tą mieszanka polać mięso. Odstawić na 60 minut do lodówki. Lekko rozmrożonych połowę grzybów posiekać i podsmażyć na połowie masła z pokrojonymi drobno dymkami. Wymieszać z posiekana wątróbką, doprawić do smaku solą, pieprzem i estragonem. Kawałki mięsa spiąć wykałaczką tak, by powstała kieszeń. Włożyć w nią farsz. Mięso ułożyć na blasze. Polać marynatą. Przykryć i piec ok. 60 minut w 160 stopniach. Pozostałe grzyby poddusić na reszcie masła i obłożyć nimi mięso pod koniec pieczenia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER