Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Rolada drobiowa z fetą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżek stołowych
szpinak 400 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
ser feta 200 gramów
piwo 0,5 szklanek
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem rozdrobnionym czosnkiem i oliwą. Odstawić na 30 minut do lodówki. Oczyszczony szpinak przelać wrzątkiem i osuszyć. Ułożyć na mięsie, oprószyć gałką. Po środku ułożyć pokrojona w kostkę fetę. mięso zrolować i obwinąć nicią. Ułożyć w formie, podlać polowa piwa i piec 50 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować resztą piwa wymieszanego z miodem i podnieść temperaturę do 220 stopni.

Uwagi:

Pierś indyczą można zastąpić udźcem indyczym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER