Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Koreczki z jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chleb zytni tostowy według uznania
oliwa według uznania
serek mascarpone 200 gramów
sok z cytryny według uznania
jajka 5 sztuk
krewetki konserwowe 150 gramów
groszek ptysiowy 2 szklanek
tymianek swieży według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z chleba wykroić ok. 20 równych krążków i rozłożyć je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Serek doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Na każdym krążku położyć łyżeczkę serka, plasterek ugotowanego jajka, krewetkę i groszek ptysiowy. Udekorować listkami tymianku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER