Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa cytrynowa II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtka 2 sztuk
cukier 2 łyżek deserowych
budyń waniliowy 1 łyżek stołowych
mleko 2 szklanek
masło 2 łyżek deserowych
skórka z cytryny - kawałek 1 sztuk
laska wanilii - starta 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
goździki 2 sztuk
cytryna 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ubić żółtka z cukrem na puch i wymieszać z proszkiem budyniowym. Zagotować mleko z masłem, skórka z cytryny, wanilią, cynamonem i goździkami. Kilka łyżek gorącego mleka wlać do żółtek i wymieszać. Powoli dodawać resztę mleka. Zupę doprawić sokiem wyciśniętym z obu cytryn, sola oraz cukrem. Już nie gotować, tylko lekko podgrzać. Tuz przed rozlaniem na talerze, do zupy wlać śmietanę i dobrze wymieszać. Podawać np. z biszkoptami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER