Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Curry z miesa mielonego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone jagniece 500 gramów
cebula 2 sztuk
imbir według uznania
czosnek 2 ząbki
mrożony groszek 100 gramów
pomidory 2 sztuk
swieża kolendra 10 gramów
olej 6 łyżek stołowych
garam masala 2 łyżek deserowych
woda 1/2 szklanek

Wykonanie:

Podsmaż mięso na połowie oleju. Na osobnej patelni usmaż cebule.Dadaj imbir,czosnek. Pokrój na drobne kawałki pomidory i dodaj do cebuli.Następnie przełóż usmażone mięso i dodaj zielony grosze.Dodaj wodę i gotuj ok.30 minut. Dodaj kolendrę i podawaj z nan lub rothi.

Autor: Lenka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: gosiak78

Data: 2010-08-12

Rothi to nie jest długa bułka!!!!! To robione ręcznie placki które jadają codziennie w Pakistanie

Autor: net.polka

Data: 2010-07-25

Curry jest mieszanką sproszkowanych przypraw, które od tysięcy lat kształtują smak potraw w Indiach, gdzie jest narodową przyprawą. Rothi to zwykłe długie bułki. staraj się pisać polskie nazwy. potrawa powinna się nazywać "sos z mięsa mielonego z curry"

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER