Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Comber drobiowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 110 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z kaczki 400 gramów
wątróbki drobiowe 500 gramów
słonina 200 gramów
jajka 3 sztuk
masło 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
sos żurawinowo-chrzanowy 100 mililitrów
porto 0,5 szklanek
winiak 50 mililitrów
skórka z pomarańczy - otarta 1 sztuk
sok z pomarańczy 1 sztuk

Wykonanie:

Marynata: wymieszać porto z winiakiem oraz skórka i sokiem z 1 pomarańczy.
Marynata zalać opłukane, osączone mięso i wątróbki, odstawić na noc. Na 2 godziny włożyć do zamrażalnika słoninę i pokroić w cieniutkie plasterki. Masło stopić.
Mięso i wątróbki zmiksować razem z marynata na gładka masę. Podczas miksowania wbijać po jajku i stopniowo wlewać ostudzone masło. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podłużną, półokrągłą formę wyłożyć plasterkami słoniny i napełnić ją mięsna masą. Piec ok. 80 minut w 200 stopniach. Gotowy pasztet przełożyć na półmisek i podawać ze schłodzonym sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER